fredag 3 augusti 2018

Jämställdhet = Cash



Orden är från Framtidsfeministen eller Sandra Bourbon som hon ju faktiskt heter. Sandra brinner för en jämställd framtid och investerar endast i bolag som är just jämställda.

Anledningen till att jag verkligen vill att fler ska läsa detta och gå in på framtidsfeministen.se är för att det var tack vare Sandra som jag äntligen fick min sambo intresserad av aktier och sparande. Det var också då jag själv började läsa mer om jämställda bolag men även bolag som arbetar för miljön.


Det finns möjlighet att månadsspara i Framtidsfeministens sparbox via autogiro hos Aktieinvest. http://www.aktieinvest.se/framtidsfeministen
(Jag sparar inte själv i framtidsfeministens sparbox men lär mig mer om jämställda bolag hela tiden och har plockat in några i portföljen)




Investeringsprocessen går till så här:
Steg 1. Bolaget ska vara jämställt med minst 40/60 i högsta ledningen.


Steg 2. Bolaget ska ge utdelning kring 3-5 procent.


Steg 3. Bolaget ska vara lätt att förstå och ha en ljus framtid.


Steg 4. Bolaget ska kunna visa bra historik på tillväxt med bra vinstmarginal.






Kurser.

Sandra kommer att föreläsa om PRIVATEKONOMI vid 3 tillfällen i höst för dig som vill få verktyg, kunskap och mod för att ta kontroll över din ekonomi.


Kursinnehåll
  • Privatekonomi - nulägesanlys och olika strategier
  • Månadsbudget - hur mycket kan och vill du spara
  • Sätta mål - kortsiktigt och långsiktigt
  • Hur investera - vad är räntor, fonder och aktier samt hur välja
  • Vilka typer av konton ska man ha (ISK, kapitalförsäkring m.m.)
  • Formulera din spar- och investeringsstrategi
  • Tips och tricks för att med minimal tid och budget få pengarna att börja jobba för dig - investeringar kan vara lätt och ta så lite tid du vill!
Gå in på hemsidan för att läsa mer och anmäla er.
Framtidsfeministen gör ett stort jobb både för jämställdhet och privatekonomi och intresset för just detta ökar hela tiden. Så om ni vill spara i en historiskt bra avkastningsportfölj eller bara lära er mer om jämställdhet så föreslår jag att ni går in och läser mer om det på framtidsfeministen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Perfektion är inte för investerare

Investeringar handlar inte om perfektion. Det handlar om ett kontinuerligt och evigt lärande genom misstag och erfarenhet i både upp och n...