måndag 26 november 2018

Perfektion är inte för investerare


Investeringar handlar inte om perfektion. Det handlar om ett kontinuerligt och evigt lärande genom misstag och erfarenhet i både upp och nergångar. 
Du kommer inte ha rätt varje gång, långt ifrån, och det gäller att lära sig acceptera det. Ibland måste man släppa stoltheten och ta förlusten.
Men de gånger du har rätt så kommer du förhoppningsvis att få bra avkastning.
Och du som läser detta kommer tänka, - nej det är klart att jag inte måste, jag tar till mig informationen och agerar utifrån det.
Men det är inte så enkelt, djupt inne i många av oss så ligger en önskan om att vi kan ha rätt varje gång. Det ligger i vår natur.

Eller som Peter Lynch säger,


En professionell basebollspelare tjänar 20 miljoner dollar mer per år för att träffa rätt 5% mer gånger än medel.
Så bara för att du accepterar att du inte kan få rätt alla gånger så får du inte bli lat. Det gäller att lägga ner jobbet och gräva under stenar för att hitta de företag som passar din investeringsstil och din risknivå, men gör det inte svårare än vad det är.

Du behöver inte ha en checklista som är stor som en bok för då finns det inget företag som kommer passa in inom den ramen. Och speciellt inte om du letar efter lite mindre okända företag som inte marknaden förstått potentialen i ännu. De passar nästan aldrig in i de långa checklistor som många använder sig av.
Gör det enkelt, men gör det ordentligt

Och kom ihåg. Skjut inte med hagelbössa, skjut med sniper. Du behöver inte vara med på alla tåg som du får chansen att vara med på. Oftast är det bättre att bara minimera misstag och fel istället för att satsa på att ha flera rätt.

3 kommentarer:

  1. Bra tankar. Jag har lite svårt för det där. Vill ju alltid köpa i rätt läge men hur många gånger har man inte köpt och kursen sen rusat eller tvärtom.

    SvaraRadera
  2. Jag fick ett lån på 100 000 euro från en privat institution utan stress email dem nu canoorlando11@gmail.com. Kontakta honom. Jag är säker på att Mr. Orlando Cano hjälper dig.

    SvaraRadera

  3. dzień dobry, jesteśmy legalnym i prawnym pożyczkodawcą prywatnym. oferujemy pożyczki dla osób fizycznych i firm przez Internet. jeśli potrzebujesz pomocy finansowej, prosimy o kontakt mailowy: boggiegroup@gmail.com

    SvaraRadera

Perfektion är inte för investerare

Investeringar handlar inte om perfektion. Det handlar om ett kontinuerligt och evigt lärande genom misstag och erfarenhet i både upp och n...