torsdag 16 augusti 2018

Apple



Jag tänkte skriva någon häftig titel på detta inlägg men med ett så starkt och betydelsefullt ord som Apple behövs inga verb eller stärkande ord.


Apple levererade som bekant en väldigt fin Q2-rapport där de viktigaste mätetalen Services och Other Products levererade +31 % respektive +37 % tillväxt. Antalet iphones växte i princip ingenting men tack vare högre styckpris på telefonerna så ökade intäkterna med 20 %, vilket också bevisar vilka extremt trogna kunder Apple har.
De är beredda att betala mer för varje telefon för dom vet vilken otrolig produkt de betalar för.

Ni kan läsa mer om rapporten här
För fem år sedan sa Tim Cook att Iphone inte längre är ett hårdvarubolag och förklarade att försäljningen av Iphones, Ipads och iMacs var början på ett förhållande, och att företagets fokus framåt var att dra nytta av programvara och Services.
Apple har nästan tredubblat intäkterna från dessa sen dess och är alltså Apples näst största inkomstkälla. Mer om detta finns att läsa ”här” på Mootley fool där de även förklarar hur starkt Apple Music-tjänsten går. Nedan är en graf på vart pengarna i musikindustrin går till och många tror att Apple kan bli ett ”megalabel” om det är det dom vill. 2017 gick alltså 9,7 miljarder dollar direkt till labels, jämfört med artister som fick 5,1 miljarder.




Bild från fool.com 


En annan tjänst som varit ganska framgångsrik för Apple är Apple Pay.
I Q2 gjordes det över EN MILJARD transaktioner med Apple Pay, vilket är en tredubbling från samma period för ett år sedan. För att förstå lite hur mycket transaktioner det är så gjordes det mer mobila transaktioner än vad Paypal gjorde.
Apple Pay finns nu på 24 marknader och har över 4900 banker som partners.
Men Apple har lite att jobba på för att få Apple Pay till andra marknader än USA då 50% av intäkterna är därifrån, men det bevisar också vilken stor potential Apple Pay har.



VÄRLDENS STÖRSTA företag ökade vinsten per aktie med 40% och handlas fortfarande under börsens PE. Tyvärr har jag analyserat Apple lite fel tidigare och trott att Servicedelen skulle ta betydligt längre tid att få fart på så det är ett av mina mindre innehav. Men jag kommer öka successivt och hoppas på lite marknadskorrektioner.

Har ni några tankar om Apple får ni gärna dela dom med mig?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Perfektion är inte för investerare

Investeringar handlar inte om perfektion. Det handlar om ett kontinuerligt och evigt lärande genom misstag och erfarenhet i både upp och n...